KKSL6A

De milieuboot

1 maart 2023 - De Educatieve Milieuboottocht is een boeiende en leerrijke verkenning van de waterloop in onze eigen streek. Aan dek observeren we de waterweg, het leven en de natuur op en rond het water. In het laboratorium onderzoeken we een zelfgenomen waterstaal. En in het ruim gaan we met opdrachten, educatief materiaal en aquaria op zoek naar antwoorden op enkele belangrijke vragen.

Lees meer

Fietsgravering, fietscontrole en fietsbehendigheidsparcours

27 februari 2023 - De kinderen krijgen de kans om hun fiets te laten graveren. Daarna komen de wijkagenten samen met ons de fietsen controleren. In de namiddag volgt het fietsbehendigheidsparcours.

Lees meer

Workshop Roger Raveel

26 januari 2023 - Sylvie Janssens en Matthias Cruyssaert zijn beiden masters in de beeldende kunst en werken in het deeltijds kunstonderwijs als leerkracht. Zij komen bij ons op school deze workshop geven. Elk kind tekent zijn/haar silhouet met daarbij een element van zijn/haar lievelingsdier. Door het toevoegen van stippellijnen, volle lijnen en ingekleurde geometrische vlakken bekomen we een interessante compositie. Deze werken we uit met tape. We doen dat in de rudimentaire kleuren van Roger Raveel.

Lees meer

Sinterklaas

6 december 2022 - Vandaag verwachten we hoog bezoek. Met de hele school verwelkomen we de Sint op straat met vlagjes en vaandels. Daarna brengt de Goedheilige man, samen met zijn 2 Pieten, een bezoek aan elke klas.

Lees meer

Sneeuwmannetjes schilderen

oktober/november 2022 - Hier schilderen we sneeuwmannetjes om onze nieuwjaarsbrieven op te vrolijken.

Lees meer

Halloween

25 oktober 2022 - Nog enkele dagen voor we het feest van Halloween vieren. De kinderen beginnen zich vreemder en vreemder te gedragen... Ze veranderen in...

Lees meer

Quintus - De Romeinse soldaat

28 september 2022 - Workshop: Een Romeinse soldaat in de klas: Quintus, een Romeinse soldaat, komt naar het 5de en 6de leerjaar om uitleg te geven over het leven in de Romeinse tijd, over een soldaat en zijn uitrusting.

Lees meer

Bewegingsopvoeding

november 2022 - Enkele sfeerbeelden uit de turnles. Wie maakt een mooie stevige piramide?

Lees meer

School-loopcross

In het begin van het schooljaar werken alle leerlingen van de school aan hun conditie. Zo werken we naar de loopwedstrijd toe. De meisjes van elk leerjaar nemen het tegen elkaar op en de jongens van elk leerjaar nemen het tegen elkaar op.

Lees meer

Uitstap naar het bos

7 oktober 2022 - Educatieve uitstap naar het bos onder begeleiding van een gids.

Lees meer

Judo-initiatie

22 september 2022 Naar aanleiding van de maand van de sportclub krijgen wij een initiatie-les aangeboden door de judoclub van Lembeek en dit in de judozaal van Lembeek zelf.

Lees meer

Onze eerste fietstocht

22 september 2022 Het 6de leerjaar neemt deel aan het project 'Fietskrakken'. Naar aanleiding van de maand van de sportclub krijgen wij een initiatie-les aangeboden door de judoclub van Lembeek. De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar trekken zelf met de fiets naar de judozaal van Lembeek.

Lees meer

De eerste schooldag

1 september 2022 We heten iedereen welkom in het zesde leerjaar. Samen maken we er een mega-leuk jaar van!

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x